mmmariola83

mmmariola83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

zupa warzywna 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybka i łatwa zupa warzywna

zupa warzywna 10 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

zupa warzywna 10

 

  • skrzydełka lub udka
  • magi
  • kucharek
  • warzywa mrożone (marchew,groszek,kukurydza,zielona fasolka)
  • ziemniaki
  • kostka rosołowa wolowa
  • śmietana lub jogurt naturalny
  • 3 serki topione (trójkąciki)
  • mąka
  • sól,pieprz
  • oregano,pieprzw ziarenkach
  • liść laurowy,ziele angielskie
  • majeranek,liść lubczyku

 

 

 

Sposób przygotowania:

zupa warzywna 10
mięso zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia,jak zbierze się na wodzie piana,zlewamy wodę płuczemy mięso i jeszcze raz zagotować.po czym wyjąć i obrać. ziemniaki obrać i skroić w kostkę,dodać do wywaru.gotowac aż będą na pół miękkie,po czym dodać mrożone warzywa i gotować do miękkości.dodajemy mięso. odlewamy trochę wywaru dodajemy do niego trochę mąki,serki topione,i jogurt naturalny,mieszamy blenderem. zupę przyprawiamy.gotujemy chwilę po czym wlewamy jogurt naturalny,ciągle mieszając.doprowadzamy do wrzenia,i podajemy.
zupa warzywna 10
Etap 1
zupa warzywna 10
Etap 2
zupa warzywna 10