Sposób przygotowania:
Zupa warzywna na rosole
Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kawałeczki. Cebule obrane pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę obrana pokroić w kostkę. Ząbki czosnku w talarki.
W garnku na oleju podsmażyć cebule. Dodać pozostałe warzywa, pokrojone w kostkę pomidory ze skórką lub bez i czosnek z 10 minut. Mieszać.
Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać rosół lub wodę z kostką rosołową.
Gotować do miękkości ziemniaków. Pod koniec wsypać sól czosnkową, paprykę wędzoną, pieprz mielony czarny. Gdy ziemniaki miękkie zdjąć garnek z ognia i dodać natkę pietruszki.
W garnku na oleju podsmażyć cebule. Dodać pozostałe warzywa, pokrojone w kostkę pomidory ze skórką lub bez i czosnek z 10 minut. Mieszać.
Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać rosół lub wodę z kostką rosołową.
Gotować do miękkości ziemniaków. Pod koniec wsypać sól czosnkową, paprykę wędzoną, pieprz mielony czarny. Gdy ziemniaki miękkie zdjąć garnek z ognia i dodać natkę pietruszki.