gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1321]

Zupa warzywna z klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną zupę warzywna z dodatkiem klopsików podaję na obiad jako pierwsze danie. Polecam - jest pyszna.

Zupa warzywna z klopsikami

Składniki:

Zupa warzywna z klopsikami

 

klopsiki

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z klopsikami

ETAP 1:

Zupa warzywna z klopsikami
W garnku z wodą gotujemy porcję rosołową.

Porcję rosołową wkładamy do garnka, wlewamy wodę i wsypujemy sól do smaku.Gotujemy.

ETAP 2:

Zupa warzywna z klopsikami
Obrane marchewki kroimy w plastry, a por drobno kroimy.

Marchewki kroimy w plasterki, a por drobno siekamy.

ETAP 3:

Zupa warzywna z klopsikami
Cukinię i cebulę obieramy, oba warzywa kroimy w kostkę.

Cebulę i cukinię obieramy, po czym kroimy w kostkę. Zieleninę płuczemy.

ETAP 4:

Zupa warzywna z klopsikami
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw.

Kalarepę i ziemniaki obieramy. Kalarepę trzemy na tarce o dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kostkę.

ETAP 5:

Zupa warzywna z klopsikami
Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa.

Warzywa wsypujemy do gotującego się wywaru. Gotujemy, w między czasie dodajemy kostki rosołowe do smaku.

ETAP 6:

Zupa warzywna z klopsikami
Z przyprawionego mięsa mielonego formujemy małe kulki.

Mięso mielone przekładamy do miski i przyprawiamy je do smaku. Mieszamy. Z mięsa formujemy małe kulki. Kulki wrzucamy do zupy i całość gotujemy ok. 10 minut. Zdejmujemy z ognia.

Zupę zabielamy kwaśną śmietanę - kwaśną śmietaną przekładamy do kubka, wlewamy nabierkę zupy, mieszamy, po czym wlewamy do zupy.