anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Zupa warzywna z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawe danie, które zaskoczy każdego, nawet najbardziej wybrednego ;-)

Zupa warzywna z parówką

Składniki:

Zupa warzywna z parówką

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z parówką
Paprykę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju, pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Następnie do dużego garnka włożyć podsmażoną paprykę, pieczarki i cebulę. Parówki pokroić w plasterki i dodać do garnka zalać to wszystko wodą dodać liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową i jeden słoiczek przecieru pomidorowego podgotować na chwilę. Na koniec dodać groszek, puszkę pomidorów, trochę fasolki szparagowej mrożonej. Wszystko razem zagotować i doprawić według uznania do smaku.