Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Zupa Warzywna z Pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zawsze na czasie zupa warzywna tym razem z dużą ilością pieczarek.

Zupa Warzywna z Pieczarkami

Składniki:

Zupa Warzywna z Pieczarkami

 

  • 2 udka kurczaka
  • 2 marchwie
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • kapusta niecały kg
  • ziemniaki niecały kg
  • pieczarki białe 450 g plus kilka brązowych
  • 1 brokuł
  • 1 puszka żółtej fasoli ok. 560 g
  • boczek wędzony ok 150 g
  • przyprawy do smaku - mieszanka włoska, majeranek, sól, ziele ang. w proszku, liść laurowy

Sposób przygotowania:

Zupa Warzywna z Pieczarkami
Oczyszczone mięso zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i gotować ok. pół godz. Następnie dodać pokrojone marchwie, seler, pół cebuli, kapustę, łodygi brokuła i ziemniaki i gotować ok. 15 minut. W międzyczasie podsmażyć pół cebuli na boczku i dodać do garnka plus resztę warzyw i przyprawy i gotować kilka minut do miękkości. Można rozjaśnić śmietaną jeśli ktoś lubi.