Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa warzywna z pieczarkami, kaszą jęczmienną i suszonym koprem. Gotowana na indyku.

Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami

 

  • mięso lub kości - u mnie udziec z indyka z kością o wadze 700g,
  • cebula - 2 większe,
  • pieczarki - dałam 200g, można śmiało dać więcej,
  • kasza jęczmienna - 3 lyzki,
  • ziemniaki - 4 duże,
  • marchew - 4,
  • korzeń pietruszki - 2,
  • korzeń selera - kawałek wielkosci pietruszki,
  • łodyga selera - 2,
  • czosnek - 2 ząbki,
  • kostka bulionowa o smaku grzybowym,
  • vegeta,
  • pieprz ziołowy,
  • liść laurowy,
  • koper suszony (lub świeży) - 2-3 lyzki,

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami
Warzywa obrać, umyć i pokroić. Mięso umyć, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i przyprawić vegetą. Zagotować, żebrać szum i gotować przez 40 minut. Dodać kostkę grzybową, liść laurowy, przepłukaną kaszę jęczmienną, pokrojoną drobno cebule, pieczarki, ziemniaki, marchewkę, korzeń selera i pietruszki. W razie koniecznosci dolać więcej wody. Po ok 20 minutach gotowania dodać pokrojoną łodygę selera, czosnek i koper. Przyprawić pieprzem oraz vegetą. Gotować do miękkości wszystkich składników.
Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami
Etap 1
Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami
Etap 2
Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami
Etap 3
Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami
Etap 4