Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa wielowarzywna z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa warzywna z pieczarkami i kaszą jęczmienną jest bardzo smaczna i sycąca. W sam raz na zimowe dni.

Zupa wielowarzywna z pieczarkami  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa wielowarzywna z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa wielowarzywna z pieczarkami
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wlać około 1,5 l wody, dodać odrobinę soli i gotować. Do gotujących się ziemniaków wsypać kaszę i gotować do miękkości. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone pieczarki i fasolkę. Na łyżce oliwy zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i starte na tarce warzywa. 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać pieczarki z fasolką, majeranek i warzywa. Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. 
Zupa wielowarzywna z pieczarkami
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć przygotowane warzywa
Zupa wielowarzywna z pieczarkami
Pokrojone pieczarki i fasolkę podsmażyć na rozgrzanym maśle
Zupa wielowarzywna z pieczarkami
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę zalać wodą i gotować
Zupa wielowarzywna z pieczarkami
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę i połączyć z zupą