pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa warzywna z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

soczewica nadaje zupce niepowtarzalnego smaku

Zupa warzywna z soczewicy

Składniki:

Zupa warzywna z soczewicy

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z soczewicy
Cebulę smażymy na maśle. Soczewicę moczymy ok 1h. Włoszczyznę pokrojoną w paski lub kostkę, ziemniaki gotujemy z kostkami rosołowymi Kucharek. Po 5 min dodajemy soczewicę, zeszkloną cebulę, liść oraz ziele angielskie. Gotujmy ok. 1h aż soczewica będzie miękka. Przed podaniem dodajemy sok z cytryny do smaku i posypujemy natką pietruszki.

Tagi:

soczewica