beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Zupa „wenecki blues”

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zupa „wenecki blues”

Składniki:

Zupa „wenecki blues”

 

  • 2  szklanki wywaru z  mięsa i  warzyw,
  • 20 dag chudego boczku wędzonego,
  • 50 dag świeżych pomidorów ,
  • 2  szklanki ugotowanego makaronu spaghetti,
  • 5  łyżek utartego sera żółtego,
  • 5  łyżek drobno posiekanego szczypiorku z  koperkiem,
  • 2  ząbki czosnku,
  • czerwona papryka w  proszku,
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa „wenecki blues”
Ugotować boczek w  małej ilości wody, pokrajać w  cienkie plastry, włożyć do wywaru wraz z  wodą, w  której się gotował. Podgrzać. Do gorącej zupy dodać uprzednio ugotowany makaron, wsypać starty ser i  posiekany szczypiorek z  koperkiem. Przyprawić do smaku solą i  papryką. Dodać drobno posiekany czosnek. Umyć pomidory, sparzyć wodą, obrać, pokrajać w  paski i  rozłożyć na talerzach. Pomidory zalać zupą. Zupę podajemy gorącą.