Sposób przygotowania:
Zupa wieloowocowa
Przygotowanie:
Owoce przebierz,oczyść.Kisiel wymieszaj z mąką ziemniaczaną,cukrem i 100 ml soku jabłkowego.Resztę soku zagotuj z cukrem cytrynowym.Wlej zawiesinę kisielową,mieszając,zagotuj.Dodaj wszystkie owoce.Ostudź.Śmietankę ubij na sztywno,przypraw cynamonem.Zupę podawaj ze śmietanowym kleksem.Udekoruj miętą.
Owoce przebierz,oczyść.Kisiel wymieszaj z mąką ziemniaczaną,cukrem i 100 ml soku jabłkowego.Resztę soku zagotuj z cukrem cytrynowym.Wlej zawiesinę kisielową,mieszając,zagotuj.Dodaj wszystkie owoce.Ostudź.Śmietankę ubij na sztywno,przypraw cynamonem.Zupę podawaj ze śmietanowym kleksem.Udekoruj miętą.