Zupa wieloowocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kolorowa,zdrowa zupa wieloowocowa

Zupa wieloowocowa

Składniki:

Zupa wieloowocowa

 

  • Składniki:
  • 10 dag jagód
  • po 20 dag porzeczek i malin oraz jasnego i ciemnego agrestu
  • 1 torebka kisielu brzoskwiniowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru
  • 700 ml soku jabłkowego
  • 100 ml soku cytrynowego
  • 10 dag śmietanki kremówki
  • szczypta cynamonu
  • mięta do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zupa wieloowocowa
Przygotowanie:
Owoce przebierz,oczyść.Kisiel wymieszaj z mąką ziemniaczaną,cukrem i 100 ml soku jabłkowego.Resztę soku zagotuj z cukrem cytrynowym.Wlej zawiesinę kisielową,mieszając,zagotuj.Dodaj wszystkie owoce.Ostudź.Śmietankę ubij na sztywno,przypraw cynamonem.Zupę podawaj ze śmietanowym kleksem.Udekoruj miętą.