Sposób przygotowania:
Zupa wielowarzywna
Skrzydełka umyłam, zalałam 2 litrami wody. Zagotowałam, odszumowałam.
Kalafiora podzieliłam na małe różyczki. Kapustę cienko poszatkowałam. Kalarepkę, ziemniaki, seler, pietruszkę, marchewkę i ogórka pokroiłam w kostkę, pora w półkrążki, a koperek drobniutko posiekałam.
Każdą z natek obwiązałam nicią kuchenną. Wszystko + 1/2 pęczka koperku włożyłam do skrzydełek. Posoliłam. Gotowałam 40 minut na wolnym ogniu.
Zaprawiłam śmietaną i wsypałam resztę koperku.
Kalafiora podzieliłam na małe różyczki. Kapustę cienko poszatkowałam. Kalarepkę, ziemniaki, seler, pietruszkę, marchewkę i ogórka pokroiłam w kostkę, pora w półkrążki, a koperek drobniutko posiekałam.
Każdą z natek obwiązałam nicią kuchenną. Wszystko + 1/2 pęczka koperku włożyłam do skrzydełek. Posoliłam. Gotowałam 40 minut na wolnym ogniu.
Zaprawiłam śmietaną i wsypałam resztę koperku.
pietroocha
Henia