Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Zupa wielowarzywna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne wiosenna zupa pełna witamin. Pachnie czosnkiem i koperkiem. Jest pełna smaku i kolorów. Polecam!

Zupa wielowarzywna

Składniki:

Zupa wielowarzywna

 

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 1/4 niedużego kalafiora
  • 1/4 małej kapusty młodej
  • 1 kalarepka
  • 2 średnie stare ziemniaki
  • 1 młody seler+natka
  • 4 młode pietruszki + natka
  • pęczek koperku
  • 4 młode marchewki
  • 1 pomidor
  • 1 średni gruntowy ogórek
  • 1 młody por
  • 1 mała śmietana słodka 18%

Sposób przygotowania:

Zupa wielowarzywna
Skrzydełka umyłam, zalałam 2 litrami wody. Zagotowałam, odszumowałam.

Kalafiora podzieliłam na małe różyczki. Kapustę cienko poszatkowałam. Kalarepkę, ziemniaki, seler, pietruszkę, marchewkę i ogórka pokroiłam w kostkę, pora w półkrążki, a koperek drobniutko posiekałam.

Każdą z natek obwiązałam nicią kuchenną. Wszystko + 1/2 pęczka koperku włożyłam do skrzydełek. Posoliłam. Gotowałam 40 minut na wolnym ogniu.

Zaprawiłam śmietaną i wsypałam resztę koperku.