marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Zupa wiśniowo- jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna owocowa zupa z makaronem z naleśników

Zupa wiśniowo- jabłkowa

Składniki:

Zupa wiśniowo- jabłkowa

 

  • 30 dag wiśni bez pestek ( mogą być mrożone )
  • 2 duże jabłka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 1 litr wody
  • makaron z naleśników

 

Sposób przygotowania:

Zupa wiśniowo- jabłkowa
Jabłka obrać i drobno pokroić w kostkę .Zmieszać z wiśniami. zalać w garnku wodą , dodać cukier i gotować 20 minut. Sprawdzić czy nie trzeba dosłodzić. Zmieszać dobrze mąkę z zimną wodą tak by nie było grudek , wlać do zupy i zagotować. Dolać śmietankę . Ostudzić . Na talerze nakładać porcje makaronu z naleśników i zalewać zupą .