Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa wołowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa wołowa

Zupa wołowa

Składniki:

Zupa wołowa

 

  • 50 dag polędwicy wołowej, pokrojonej
  • 50 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 2 pory, pokrojone w plasterki
  • 2 marchewki, pokrojone w kostkę
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • 2 l bulionu drobiowo-wołowego
  • oliwa z oliwek
  • tymianek, rozmaryn
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa wołowa

Mięso smażymy na oliwie kilka minut, dodajemy ziemniaki, pory, marchewki i dusimy jeszcze parę minut. Wlewamy bulion, zagotowujemy. Dodajemy kukurydzę, fasolkę, wino, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy do smaku.