VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Zupa z białych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo aromatyczna zupa z białych warzyw. Seler i pietruszka są warzywami o bardzo wyrazistym smaku. Łagodzi je delikatny kalafior.

Zupa z białych warzyw

Składniki:

Zupa z białych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białych warzyw
Do garnka wlewamy wodę oraz wkładamy skrzydełka. Gdy woda się zagotuje dodajemy kostkę rosołowa oraz przyprawę do zup.

Pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w kosteczkę. Por kroimy w pół plasterki, pieczarki w plasterki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę obieramy i kroimy na pół.

Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu odlewamy szklankę wywaru. Dodajemy do niej śmietanę i mąkę, mieszamy.

Ponownie wlewamy do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut.