olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa z boczkiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wędzony boczek w zupie potrafi zdziałać cuda i sprawić, że jej smak oraz aromat będą wyjątkowo ciekawe.

Zupa z boczkiem i warzywami

Składniki:

Zupa z boczkiem i warzywami

 

  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula

 

  • 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka sól,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/8 łyżeczki pieprz,

Sposób przygotowania:

Zupa z boczkiem i warzywami
Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki myję, a następnie kroję w kostkę. Warzywa dodaję do bulionu, po czym dodaję obraną i pokrojona w kostkę cebulę i gotuję całość, aż warzywa będą miękkie. Boczek kroję w paski, podsmażam, a następnie dodaję do zupy. Do zupy dodaję sos sojowy, sól, pieprz i gotuję całość przez kilka minut.

Tagi:

sosy