motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Flaczki z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa do przygotowania zupa z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Składniki:

Flaczki z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z boczniaków
Marchewkę, pietruszkę, selera i pora ugotować do miękkości w 1,5 litrze osolonej wody. Ugotowaną włoszczyznę odcedzić i pokroić w paseczki. Włożyć do wywaru. Grzyby oczyścić i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Grzyby i cebulę włożyć do wywaru. Dodać także liść laurowy i ziele angielskie. Gotować wszystko 20 minut. Przyprawić do smaku przyprawą do zup, imbirem, majerankiem oraz gałką. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dokładnie wymieszać i zagotować.