katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Zupa z boczniaków z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa mięsno- grzybowa ala flaczki. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Domownicy takie zupy baaardzo lubią.

Zupa z boczniaków z kurczakiem

Składniki:

Zupa z boczniaków z kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z boczniaków z kurczakiem
Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Mięso myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i dodajemy przygotowane grzyby.

Dusimy grzyby przez ok 4-5 minut i dodajemy do mięsa. Dodajemy też por, pietruszkę i przyprawy (oprócz majeranku).

Marchewkę obieramy i kroimy na wiórki albo ścieramy na tarce. Dodajemy ja do zupy i gotujemy ok 30 min.

Wyjmujemy mięso, obieramy z kości kroimy i wrzucamy do zupy. Dodajemy majeranek.

Z masła i mąki robimy zasmażkę i łączymy ze zupą. Doprawiamy do smaku.  

Tagi:

zupa grzyby