Sposób przygotowania:
Zupa z botwinki
Botwinkę umyć, drobno pokroić liście, łodygi oraz małe buraczki. Cebulę i ziemniaki obrać, drobno pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę zeszklić na maśle, następnie dodać ziemniaki i marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Zalać rosołem i gotować ok. 10-15 minut.
Następnie wrzucić pokrojoną botwinkę. Całość gotować jeszcze z 10 minut. Zabielić śmietaną, doprawić do smaku.
Podawać np. z ugotowanym jajkiem. Można też posypać zieleniną.
Następnie wrzucić pokrojoną botwinkę. Całość gotować jeszcze z 10 minut. Zabielić śmietaną, doprawić do smaku.
Podawać np. z ugotowanym jajkiem. Można też posypać zieleniną.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2