Sposób przygotowania:
zupa z brokułów,bobu i pesto
W garnku podgrzać oliwę. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Gdy cebula zeszkli się, dodać 3 obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilkę razem smażyć ,dodać bulion, groszek, bób, brokuł podzielony na óżyczki oraz posiekane listki mięty Gotować 10-15 minut, aż warzywa zmiękną . Zupę miksujemy.Orzeszki piniowe i 2 obrane ząbki czosnku utrzeć razem na jednolitą masę. Dodać listki świeżej bazylii i mięty oraz oliwę. Ucierać, aż powstanie jednolita 'masa. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać parmezanem zmiksowaną zupę podgrzać i udekorować jogurtem greckim, listkami mięty i podawać z utworzonym pesto.