katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Zupa z buraczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna, gęsta zupa z warzywami i kawałkiem kurczaka. Taka zupka zupełnie wystarczy nam sama na obiad.

Zupa z buraczkiem

Składniki:

Zupa z buraczkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z buraczkiem
Ziemniaki, marchew i buraczki obieramy i kroimy. Por i mięso oczyszczamy i płuczemy. Przygotowane mięso i warzywa zalewamy ok 3 litrami wody i stawiamy do gotowania.

Solimy i dodajemy ze 3-4 gałązki opłukanej natki pietruszki. Pozostałą natkę drobno kroimy. Kalafior zanurzamy w kwaśnej wodzie płuczemy i podzielony na mniejsze kawałki dodajemy do zupy.

Kilka minut przed końcem gotowania wyjmujemy mięso. Do zupy dodajemy zacierki. Doprawiamy zupę do smaku i dodajemy śmietanę.

Mięso można oddzielić od kości, położyć na talerze i zalać zupą. Posypać natką pietruszki.