karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Zupa z buraczkami ćwikłowymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z burakami ćwikłowymi, podobna do barszczu ukraińskiego ale prostsza w przygotowaniu zdrowa i smaczna .

Zupa z buraczkami ćwikłowymi

Składniki:

Zupa z buraczkami ćwikłowymi

 

Sposób przygotowania:

Zupa z buraczkami ćwikłowymi
Kość wieprzową obgotowujemy ok 1,5 godziny z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, cebuli, marchewki , oraz jednego buraczka, dokładnie obranego ze skórki przekrojonego na pół. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, drugiego buraczka obieramy ze skórki i ścieramy na dużych oczkach tarki. Po obgotowaniu kości, wywar przelewamy przez sitko aby pozbyć się szumowin, do wywaru wrzucamy ziemniaki, dolewamy wody tak aby było jej ok 3,5 litra, do wrzącej wody z ziemniakami dodajemy startego buraczka, oraz mrożonkę, gotujemy do momentu ąą warzywa będą miękkie, przyprawiamy do smaku, pod koniec gotowania dodajemy śmietanę.