Sposób przygotowania:
Zupa z burakami na bogato
Do garnka z woda wkładamy umyte mięso, liść laurowy, ząbki czosnku, jabłko. Gotujemy ok 20 min. Solimy do smaku.
Buraki obieramy i gotujemy w osobnym garnku. Kiedy mięso jest miękkie odcedzamy wywar. Mięso kroimy na małe kawałki. Do wywaru wkładamy starte na tarce duże oczka warzywa. Gotujemy ok 10 min. Ugotowane buraki odcedzamy, wywar z gotowania buraków wlewamy do wywaru z warzywami.
Buraki ścieramy na tarce i dodajemy do gotowanej zupy. Doprawiamy solą do smaku. Dodajemy kawałki mięsa. Zaciągamy śmietaną 30 % .
Buraki obieramy i gotujemy w osobnym garnku. Kiedy mięso jest miękkie odcedzamy wywar. Mięso kroimy na małe kawałki. Do wywaru wkładamy starte na tarce duże oczka warzywa. Gotujemy ok 10 min. Ugotowane buraki odcedzamy, wywar z gotowania buraków wlewamy do wywaru z warzywami.
Buraki ścieramy na tarce i dodajemy do gotowanej zupy. Doprawiamy solą do smaku. Dodajemy kawałki mięsa. Zaciągamy śmietaną 30 % .