iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z burakami na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Tak jakby barszcz czerwony ale troszkę inaczej. Zupka na bogato dużo warzyw, mięsa i delikatny smak. Dzieci i ja polubią i dorośli wpiszą do tygodniowego menu. Można podawać dzieciom od 10 cm - zupka bez octu i ostrych przypraw. Samo zdrowie.

Zupa z burakami na bogato

Składniki:

Zupa z burakami na bogato

 

 

  • 3 marchewki

 

  • 1 pieruszka

 

  • 1/2 selera

 

 

 

 

 

  • 1/ kg łopatki z kością

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z burakami na bogato
Do garnka z woda wkładamy umyte mięso, liść laurowy, ząbki czosnku, jabłko. Gotujemy ok 20 min. Solimy do smaku.

Buraki obieramy i gotujemy w osobnym garnku. Kiedy mięso jest miękkie odcedzamy wywar. Mięso kroimy na małe kawałki. Do wywaru wkładamy starte na tarce duże oczka warzywa. Gotujemy ok 10 min. Ugotowane buraki odcedzamy, wywar z gotowania buraków wlewamy do wywaru z warzywami.

Buraki ścieramy na tarce i dodajemy do gotowanej zupy. Doprawiamy solą do smaku. Dodajemy kawałki mięsa. Zaciągamy śmietaną 30 % .

Tagi:

buraki