luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zupa z cebula i pulpecikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zupka, ktora wspaniale smakuje np. na kolacje.

Zupa z cebula i pulpecikami

Składniki:

Zupa z cebula i pulpecikami

 

  • 500 gram miesa mieloneg
  • 5 cebul
  • 2 marchewki
  • 3 lyzki bulki tartej
  • 2 lyzki przecieru pomidorowego
  • 1 lyzeczka bazylii (suszonej lub swiezej)
  • chilli, pieprz
  • bulion w proszku, maggi
  • maka do zageszczenia zupy

Sposób przygotowania:

Zupa z cebula i pulpecikami
Cebule obrac, przekroic w pol, kroic na polplasterki. Smazyc na rozgrzanym tluszczu, dodac mieso, rozdrobnic widelcem. Po kilku minutach zalac wszystko goraca woda wymieszana z bulionem w proszku. Marchewki obrac, zetrzec na duzych oczkach, dodac do zupy i dusic pod przykryciem 30 min. Po tym czasie doprawic przyprawami do smaku, dolozyc przecier pomidorowy i zagescic maka pszenna wymieszana z woda. Najlepiej smakuje z podpieczonymi bagietkami z maselkiem ziolowym lub czosnkowym.