Sposób przygotowania:
Zupa z cukinii z wędzonym boczkiem i fetą
Do garnka nalać wody, dodać kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i warzywa uprzednio pokrojone (ziemniaki w kostkę, marchew, pietruszkę i pora w plasterki).
Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni (powinien być chrupiący). 15 minut przed końcem gotowania dodać obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz boczek.
Na końcu w zupie wymieszać śmietanę, wsypać koperek i doprawić do smaku. (Ostrożnie z solą - feta jest słona.)
Zupę nalać do miseczek, posypać prażoną cebulkę i pokrojoną w kostkę fetą.
Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni (powinien być chrupiący). 15 minut przed końcem gotowania dodać obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz boczek.
Na końcu w zupie wymieszać śmietanę, wsypać koperek i doprawić do smaku. (Ostrożnie z solą - feta jest słona.)
Zupę nalać do miseczek, posypać prażoną cebulkę i pokrojoną w kostkę fetą.