Sposób przygotowania:
Zupa z czarnej fasoli.
Fasolę czarną namoczyć na noc w garnku z wodą,a na drugi dzień
odlać z niej wodę,a fasolę wrzucić do większego garnka ze świeżą
wodą.Dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę,parę listków
bobkowych i ziela angielskiego i parę rosołków warzywnych lub
ziarenek smaku.Przykryć garnek pokrywką i gotować z 45 min.,a
pod koniec odcedzić ugotowane jarzyny i przetrzeć je przez sitko do garnka,a zupę doprawić orientalnymi przyprawami jakie w domu
się znajdą lub część z nich oraz zawiesić wodą z mąką.Zamieszać
i rozlewać.
odlać z niej wodę,a fasolę wrzucić do większego garnka ze świeżą
wodą.Dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę,parę listków
bobkowych i ziela angielskiego i parę rosołków warzywnych lub
ziarenek smaku.Przykryć garnek pokrywką i gotować z 45 min.,a
pod koniec odcedzić ugotowane jarzyny i przetrzeć je przez sitko do garnka,a zupę doprawić orientalnymi przyprawami jakie w domu
się znajdą lub część z nich oraz zawiesić wodą z mąką.Zamieszać
i rozlewać.