marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z czarnej fasoli.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolę namoczyć na noc,a na drugi dzień odlać z niej wodę i dać do czystej w drugim garnku,dodać włoszczyznę,przyprawy,rosołki.Gotować z 1h

Zupa  z czarnej fasoli.

Składniki:

Zupa z czarnej fasoli.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czarnej fasoli.
Fasolę czarną namoczyć na noc w garnku z wodą,a na drugi dzień
odlać z niej wodę,a fasolę wrzucić do większego garnka ze świeżą
wodą.Dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę,parę listków
bobkowych i ziela angielskiego i parę rosołków warzywnych lub
ziarenek smaku.Przykryć garnek pokrywką i gotować z 45 min.,a
pod koniec odcedzić ugotowane jarzyny i przetrzeć je przez sitko do garnka,a zupę doprawić orientalnymi przyprawami jakie w domu
się znajdą lub część z nich oraz zawiesić wodą z mąką.Zamieszać
i rozlewać.

Tagi:

zupa fasola