Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z czerwonej fasoli na boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczna zupka z warzywami

Zupa z czerwonej fasoli na boczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z czerwonej fasoli na boczku

 

  • 0,5 puszki w czerwonej fasoli
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 10-15 dag cebuli
  • 1 łyżka majeranku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej fasoli na boczku
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, kiedy wytopi się nieco tłuszczu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (w razie konieczności można dodać odrobinę oleju), dodajemy majeranek i smażymy kilka minut. Warzywa obieramy - ziemniaki kroimy w kostkę, marchewki i pietruszkę w półplasterki - warzywa przekładamy do garnka, dodajemy nieco soli i gotujemy. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę. Następnie odrazu dodajemy usmażony z cebulą boczek i całość gotujemy jeszcze 5 minut - doprawiamy zupę solą i pieprzem. Podajemy na gorąco.
Zupa z czerwonej fasoli na boczku
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Zupa z czerwonej fasoli na boczku
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni .
Zupa z czerwonej fasoli na boczku
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni/
Zupa z czerwonej fasoli na boczku
Następnie odrazu dodajemy usmażony z cebulą boczek

Tagi:

fasola