lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa z czerwonych buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie ma to jak pyszna zupa z czerwonych buraczków z warzywami na cielęcinie. Uwielbiam zupy gorące, letnich nie lubię.

Zupa z czerwonych buraczków

Składniki:

Zupa z czerwonych buraczków

Składniki:

  • mostek cielęcy 400-500 g

 

  • seler 100 g

 

 

  • pietruszka 100 g

 

 

 

  • buraczki 300 g starte na wiórka

 

 

  • cukier do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonych buraczków

Wykonanie:

Do garnka wlewamy wodę zimną, mostek obmywamy i odcinamy błonki i wszystko co nam nie pasuję, wkładamy do garnka z wodą. Dodajemy warzywa ( seler, por,marchew, pietruszkę, ziemniaki pokrojone w kostkę ). Gotujemy na małym ogniu, aż zmięknie mięsko. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem zmielonym. Na końcu dodajemy starte buraczki. Jeśli zbiera się szum to go zbieramy. Gotujemy koło 20 minut po dodaniu buraczków. Zupa gotowa.

Ps. Jeśli brakuje wam nadal wyrazistości, dodajcie odrobinę kwasku cytrynowego lub octu.