Sposób przygotowania:
Zupa z czosnkiem
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , wielkości 1cm X 1 cm.
Cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę.Boczek pokroić w paski. W garnku rozgrzać olej, wrzucić boczek z cebulą i smażyć przez 5 minut.Następnie dodać ziemniaki i czosnek .Warzywa zalać bulionem i gotować przez 20 minut. Na końcu dodać sól, pieprz i śmietankę, zagotować.
Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę.Boczek pokroić w paski. W garnku rozgrzać olej, wrzucić boczek z cebulą i smażyć przez 5 minut.Następnie dodać ziemniaki i czosnek .Warzywa zalać bulionem i gotować przez 20 minut. Na końcu dodać sól, pieprz i śmietankę, zagotować.
Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.