Sposób przygotowania:
Zupa z dorsza
Przygotowanie:
Rybę dokładnie oczyścić,umyć i ugotować,wyjąć z wywaru i podzielić na części,wyjmując wszystkie ości.
Do wywaru włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki,boczek i słoninę pokrajane w plasterki i wszystko gotować do miękkości.
Kiedy zupa będzie gotowa,dodać rybę i zalać mlekiem,posolić,pocukrzyć.Po przygotowaniu posypać zupę zieloną pietruszką lub koperkiem.Zupa powinna być bardzo gęsta.
Rybę dokładnie oczyścić,umyć i ugotować,wyjąć z wywaru i podzielić na części,wyjmując wszystkie ości.
Do wywaru włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki,boczek i słoninę pokrajane w plasterki i wszystko gotować do miękkości.
Kiedy zupa będzie gotowa,dodać rybę i zalać mlekiem,posolić,pocukrzyć.Po przygotowaniu posypać zupę zieloną pietruszką lub koperkiem.Zupa powinna być bardzo gęsta.