smakosz 1988

smakosz 1988

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 704]

Zupa z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z dorsza nie najgorsza.Najpyszniejsza zupa świata.

Zupa z dorsza

Składniki:

Zupa z dorsza

 

  • Składniki:
  • Dorsz ogłowiony 2500g
  • Woda
  • Słonina 400g
  • Boczek 200g
  • Ziemniaki 400g
  • Mleko
  • Sól,cukier 2g
  • Zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Zupa z dorsza
Przygotowanie:
Rybę dokładnie oczyścić,umyć i ugotować,wyjąć z wywaru i podzielić na części,wyjmując wszystkie ości.
Do wywaru włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki,boczek i słoninę pokrajane w plasterki i wszystko gotować do miękkości.
Kiedy zupa będzie gotowa,dodać rybę i zalać mlekiem,posolić,pocukrzyć.Po przygotowaniu posypać zupę zieloną pietruszką lub koperkiem.Zupa powinna być bardzo gęsta.

Tagi:

dorsz