ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Zupa z dorszem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna ryba jako (mój nowy) dodatek do jarzynowych zup

Zupa z dorszem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z dorszem i warzywami

 

  • 4 filety z dorsza
  • 2 ziemniaki
  • 1 duża marchewka
  • pół brokuła
  • 150 ml śmietany 18%
  • 2 łyzki maki
  • 1 kostka rosolowa warzywna
  • sól,pieprz biały i ziołowy
  • lyżeczka rozmarynu
  • łyżeczka tymianku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Zupa z dorszem i warzywami
Ziemniaki i marchewkę obieram, kroję na mniejsze części i gotuję w 1,5 litra wody. Po 20 minutach dodaję brokuła i gotuję dalej do miekkości warzyw. Trzy filety rybne oprószam solą i kroję na niedużą kostkę i wrzucam do zupy. Dodaje kostke rosołowa. Jeden filet posypuje ziolowym pieprzem i solą, obtaczam w 1 łyzce maki i smażę na zloty kolor na oliwie. Zupę przyprawiam solą i bialym pieprzem. Śmietanę mieszam z łyżką maki rozmąconą z zupą i zabielam całość. Dodaję posiekany rozmaryn i tymianek, zagotowuję, zestawiam z ognia.  Na talerzu nalewam zupę i kawałki podsmażonego dorsza.
Zupa z dorszem i warzywami
obieram jarzyny i gotuje ziemniaki i marchewke
Zupa z dorszem i warzywami
brokuł dodaje pozniej zeby nie zrobiła sie ciapa
Zupa z dorszem i warzywami
warzywa gotuje do miekkosci czyli okolo 20 min
Zupa z dorszem i warzywami
zabielam smietana i posypuje ziołami dodaje makaron

Tagi:

mak dorsz