Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z dorsza z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa z dorsza z czosnkiem

Zupa z dorsza z czosnkiem

Składniki:

Zupa z dorsza z czosnkiem

 

  • 60 dag dorsza, pokrojonego w dużą kostkę
  • 2 cebule, posiekane
  • 5 ząbków czosnku, zmiażdżonych
  • 1 fenkuł, posiekany
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dorsza z czosnkiem

Cebulę, czosnek i fenkuł dusimy na oliwie około 6 minut, dodajemy wino, zagotowujemy. Wlewamy bulion, sos rybny, sok z cytryny i gotujemy około 10 minut. Miksujemy zupę na gładki krem. Dodajemy rybę, gotujemy jeszcze 7 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.


Tagi:

sosy dorsz