lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa z fasolki szparagowej 5.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej 5.

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej 5.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej 5.
Umyj fasolkę szparagową,oczyść ją z włókien,zalej zimną wodą i zagotuj.Do gotującej się fasolki dodaj szczyptę soli i cukru.Gotuj ją aż do miękkości i wyjmij z wody.Fasolkę przetrzyj przez sito,połącz z bulionem i zagotuj.Na 2 łyżkach masła przesmaż łyżkę mąki którą lekko zrumień.Dodaj do zupy wraz z śmietaną,zagotuj przez 5 minut,dopraw do smaku,podawaj posypaną natką pietruszki.