Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z fasolki szparagowej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z fasolki szparagowej jest bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna.

Zupa z fasolki szparagowej.

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej.
Do garnka wlać 2 l wody, włożyć pokrojoną w kostkę szynkę i boczek, zagotować. Następnie dodać obraną i pokrojoną w talarki marchew, pietruszkę, posiekaną cebulę, umytą fasolkę szparagową i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do zupy i gotować jeszcze kilka minut. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.