Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na tą zupę pochodzi z mojego rodzinnego domu. W okresie zimowym możemy użyć mrożonej fasolki szparagowej.

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno

Zupa fasolowa 1

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno
Mięso zalewamy wodą, dokładamy liście i ziele. Zagotowujemy

Mięso oczyszczamy zalewamy 2,5 litra wody. Wkładamy ziele i liście laurowe. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny .

Zupa fasolowa 2

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno
Warzywa obieramy ze skórki i dokładnie oczyszczamy

Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy, obieramy.

Zupa fasolowa 3

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno
Włoszczyznę dokładamy do mięsa, gotujemy

Warzywa dodajemy do mięsa. Gotujemy przez pół godziny. Mięso i warzywa wyciągamy.

Zupa fasolowa 4

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki

Fasolkę szparagową pozbawiamy twardych końcówek. Kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do zupy.

Po 10 minutach dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki.

Zupa fasolowa 4

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno
Włoszczyznę kroimy w cienkie plasterki, dokładamy do zupy.

Warzywa (bez pora) kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do zupy.

Zupa fasolowa 5

Zupa z fasolki szparagowej na słodko-kwaśno
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, dokładamy do zupy.

Mięso rozdrabniamy. Dokładamy do fasolówki. Zabielamy śmietaną. Dodajemy ocet. Solimy do smaku. Doprawiamy cukrem.