kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną zupę dyniową. Przygotowana na skrzydełkach drobiowych z dynią i fasolką szparagową oraz słodką papryką. Polecam.

Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką
Skrzydełka myjemy i osuszamy, wkładamy do gotującej się wody. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dodajemy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy.

Czyścimy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do wody i myjemy. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy.

Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy wzdłuż i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę.

Pokrojone warzywa dokładamy do garnka i dodajemy ziele angielskie.

Gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką
Obraną ze skórki i umytą marchew kroimy w talarki.
Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką
Obraną za skórki dynię kroimy w kostkę i myjemy.
Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką
Obrane ziemniaki wkładamy do miski z wodą i myjemy.
Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką
Wszystkie składniki na zupę wkładamy do garnka i gotujemy.