Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką
Skrzydełka myjemy i osuszamy, wkładamy do gotującej się wody. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dodajemy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy.
Czyścimy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do wody i myjemy. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy wzdłuż i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa dokładamy do garnka i dodajemy ziele angielskie.
Gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Czyścimy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do wody i myjemy. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy wzdłuż i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa dokładamy do garnka i dodajemy ziele angielskie.
Gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
biedroneczki