Sposób przygotowania:
Zupa z ziemniakami i fasolką szparagową
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić na dowolną kostkę. Do garnka wlać wodę, dołożyć opłukaną porcję rosołową, jarzyny i listki laurowe, ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu 10 minut, posolić według uznania. Dołożyć groszek zielony, dalej gotować i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotowa razem do miękkości. Pod koniec dołożyć fasolę szparagową ugotowaną osobno al. dente.
Gotować wszystko razem do miękkości składników.
Przyprawić sola i pieprzem, zatrzepać zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Posypać natką pietruszki.
Gotowa razem do miękkości. Pod koniec dołożyć fasolę szparagową ugotowaną osobno al. dente.
Gotować wszystko razem do miękkości składników.
Przyprawić sola i pieprzem, zatrzepać zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Posypać natką pietruszki.