marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z groszku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Groszek mrożony wrzucić do lekko wrzącego bulionu warzywnego, obgotować,dodać dymkę posiekaną.Przecedzić.Ostudzić.Zmiksować z mozarellą.

Zupa z groszku

Składniki:

Zupa z groszku

 

Sposób przygotowania:

Zupa z groszku
Przyrządzić bulion warzywny,dodając przypraw zapachowych.Zag-
-otować,dodać mrożony groszek na lekko wrzący bulion i gotować
jeszcze z 20-20 min. na wolnym ogniu.Przecedzić do drugiego naczynia i ostudzić.Wlać bulion z groszkiem do miksera z pokrojonymi kulkami mozarelli.Doprawić i zmiksować.

Tagi:

sery ser groszek