Sposób przygotowania:
Zupa z grzybami
Grzyby oczyszczamy, na chwilę wrzucamy do wody i płuczemy. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Mięso kroimy, myjemy i dodajemy do zupy. Można wrzucić w całości a potem obrać i dodać do zupy.
Solimy i gotujemy.
Przygotowane grzyby wrzucany do gotującej się zupy. Dorzucamy obrany por i opłukaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.
Zupę można zagęścić mąką i dodać śmietanę. Można też dodać śmietanę na talerzu.
Mięso kroimy, myjemy i dodajemy do zupy. Można wrzucić w całości a potem obrać i dodać do zupy.
Solimy i gotujemy.
Przygotowane grzyby wrzucany do gotującej się zupy. Dorzucamy obrany por i opłukaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.
Zupę można zagęścić mąką i dodać śmietanę. Można też dodać śmietanę na talerzu.