Sposób przygotowania:
Zupa z jajkiem
Umyj jajka. Włóż je do garnka z zimna wodą i gotuj przez 20 min. Potem zanurz je w zimnej wodzie. Kiedy jajka ostygną delikatnie potłucz ich skorupki i włóż jajka z powrotem do garnka. Zalej jajka wodą. Dodaj herbatę i sos sojowy a następnie pozostaw na 5 godzin. Umyj warzywa. Por obierz z zeschłych liści. Pietruszkę i marchew obierz ze skórki i pokrój na kawałki . Wlej do garnka wodę i zacznij ją podgrzewać. Kiedy woda zacznie wrzeć włóż do niej warzywa i gotuj je tak długo aż będą miękkie. Umyj główki sałaty i pokrój je na kawałki. Odłóż trochę do miseczki a resztę smaż na maśle przez 2 min. Przełóż podsmażoną sałatkę do wywaru. Zmiksuj wszystkie składniki. Dodaj pieprz sól i jogurt delikatnie zmieszaj w garnku. Obierz jajka wlej zupę na talerz na każdej porcji ułóż gniazdko z sałaty i włóż do niego jajko
bajtek