nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupa z kapusty na domowej vegecie i skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo aromatyczna i zdrowa zupa przygotowana na domowej vegecie, która oszczędza nam przyjmowania zbędnych konserwantów.

Zupa z kapusty na domowej vegecie i skrzydełkach

Składniki:

Zupa z kapusty na domowej vegecie i skrzydełkach

 

  • 2 skrzydełka
  • 4 ziemniaki
  • 1,5 szkl, mrożonej włoszczyzny
  • 1/2 małej białej kapusty
  • włoszczyzny, 1,5 łyżki soli, 3/4 łyżki pieprzu, 1 łyżka kurkumy, 1 łyżka suszonego lubczyku- zmielić blenderem)
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka suszonego lubczyku
  • 150 g śmietany

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty na domowej vegecie i skrzydełkach
1. Skrzydełka myjemy. Do większego garnka wlewamy wodę, dodajemy vegetę, sól, skrzydełka i gotujemy. 2. W międzyczasie kapustę szatkujemy, a ziemniaki obieramy, płuczemy a następnie kroimy w kostkę. 3. Po 15 minutach do wywaru wrzucamy ziemniaki, zagotowujemy, a następnie dodajemy włoszczyznę oraz kapustę i całość gotujemy do miękkości warzyw. 4. Dodajemy lubczyk i zabielamy śmietaną. Dobrze smakuje również podana z siekanym koperkiem.

Tagi:

domowe kapusta