marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Zupa z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To taki inny kapuśniak -kiedyś zostało mi kapusty i spróbowałam

Zupa z kapusty włoskiej

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej

 

  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 0,30 kg mięsa od szynki
  • vegeta
  • maggi
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki oleju
  • kminek
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej
Usiekać kapustę w paseczki . Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , a marchew w plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce .Cebule drobno pokroić i usmażyć na rumiano na oleju. Włożyć do garnka mięso, kapustę , ziemniaki, utarte warzywa , marchew , cebulę , 1 łyżkę vegety, 1 łyżkę kminku .Zalać wodą tak by przykryła warzywa i trochę było nad nimi . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso i drobno pokroić . Włożyć do garnka .Z masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę i rozprowadzić ją przestudzoną zupą . Wlać do garnka i zagotować. Doprawić do smaku .