Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobra zupa z kapustą kiszoną

Zupa z kiszonej kapusty

Składniki:

Zupa z kiszonej kapusty

 

  • kapusta kiszona 70 dag
  • woda 1,5 l
  • udka z kurczaka 2 sztuki
  • sok z kapusty 3/4 szklanki
  • liść laurowy 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól szczypta
  • cukier 1 łyżeczka
  • pieprz szczypta
  • kostka rosołowa 1 kostka

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonej kapusty
Przygotować garnek.Do garnka włożyć opłukane udka z kurczaka i zalać wodą. Zagotować pod przykryciem. Dodać całe ząbki czosnku, liść laurowy i kostkę rosołową. Gdy mięso z kurczaka będzie miękkie wyjąc i rozdrobnić, odstawić. Kapustę kiszona posiekać i wrzucić do gotującego się wywaru. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać. Podlać sokiem z kapusty kiszonej i jeszcze chwile podgotować. Do miseczek włożyć rozdrobnionego kurczaka i zalać zupą.