Sposób przygotowania:
Zupa z krabów
1. Grzyby włożyć do małej żaroodpornej miski, zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut, odcedzić. Usunąć trzony, kapelusze pokroić na cienkie paseczki. 2. W międzyczasie rozgrzać olej w woku lub na dużej patelni, wlać roztrzepane jajka, potrząsając delikatnie wokiem tak by jajka uformowały się w delikatny omlet. Podgrzewać aż jajka się zetną, zdjąć z ognia, odstawić do wystygnięcia. Zwinąć omlet, pokroić na cienkie paseczki. 3. W dużym rondlu doprowadzić bulion do wrzenia.Dodać grzyby,cebulę,imbir,pędy bambusa,pokrojonego drobno kraba i przegrzebki. Gotować 2min na małym ogniu,bez przykrycia.Zamieszać w małej misce mąkę kukurydzianą z wodą, dolać wino i sos sojowy.Przygotowaną mieszankę dolewać stopniowo do zupy. Gotować aż lekko zgęstnieje. 4. Przed podaniem do gotującej się zupy na małym ogniu, dolać cienkim strumykiem białka wymieszane wcześniej z dodatkową wodą, starannie wymieszać. Dołożyć omlet pokrojony w paseczki.