Sposób przygotowania:
zupa z kurczaka
Włoszczyznę dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Kurczaka dokładnie oczyszczamy , zalewamy zimną wodą i gotujemy aż kurczak zmięknie.
Zbieramy „szumowiny” z wierzchu wody.
Następnie dodajemy sól, liść, pieprz i włoszczyznę.
Gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 minut.
Wyjmujemy kurczaka, a bulion przecedzamy i wlewamy do garnka. Gotujemy w nim makaron i dodajemy jajka .
Kurczaka „rozbieramy” i dzielimy na kawałki. Dla lepszego smaku podsmażamy kurczaka na maśle.
Do miseczki wkładamy kurczaka , warzywa i zalewamy gorącym bulionem z makaronem. Całość posypujemy natka pietruszki.
Smacznego!
Kurczaka dokładnie oczyszczamy , zalewamy zimną wodą i gotujemy aż kurczak zmięknie.
Zbieramy „szumowiny” z wierzchu wody.
Następnie dodajemy sól, liść, pieprz i włoszczyznę.
Gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 minut.
Wyjmujemy kurczaka, a bulion przecedzamy i wlewamy do garnka. Gotujemy w nim makaron i dodajemy jajka .
Kurczaka „rozbieramy” i dzielimy na kawałki. Dla lepszego smaku podsmażamy kurczaka na maśle.
Do miseczki wkładamy kurczaka , warzywa i zalewamy gorącym bulionem z makaronem. Całość posypujemy natka pietruszki.
Smacznego!