kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Zupa z kurczaka i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam tę zupę w szczególności diabetykom

Zupa z kurczaka i kapusty

Składniki:

Zupa z kurczaka i kapusty

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 50 g ciemnego, ugotowanego ryżu
  • 200 g kapusty
  • 2 łyżeczki oleju roślinnego
  • 1 duża cebula
  • 1 duża marchewka
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kubki wody lub bulionu drobiowego
  • 2 pomidory

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kurczaka i kapusty
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, dodać posiekaną cebulę i marchew. Dusić przez kilka minut, tak aby warzywa stały się miękkie. Dodać tymianek i zmiażdżony czosnek. Zagotować wodę lub bulion, dodać zawartość patelni, oraz posiekane pomidory, ryż, ugotowanego i pokrojonego w kostkę kurczaka, posiekaną kapustę. Gotować 10-15 minut.