Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 463]

Zupa z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa aromatyczna z kurczakiem, nie będziesz musiała domowników wołać do stołu. W chłodne, ponure dni jesieni, częściej niż zwykle mamy ochotę na coś lekkiego, ale i rozgrzewającego.

Zupa z kurczakiem

Składniki:

Zupa z kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kurczakiem

ETAP 1:

1. Rozgrzewam masło w garnku, dodaję drobno pokrojone liście pietruszki, obraną startą na tarce o drobnych oczkach marchew, umyte, bardzo drobno pokrojone pieczarki.
2. Cebulę obieram, bardzo drobno kroję dodaję do warzyw. Mięso myję ususzam, usuwam błonki i kroję w kostkę.

3. Mięso przekładam do garnka, wsypuję pieprz, lubczyk sól, zalewam wodą i wrzucam kostki rosołowe. Gotuję 30 minut.
4. Na koniec zupę zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i dwie minutki gotuję.
5. Zupa gotowa, podajemy z pieczywem.

6. Smacznego.