Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z mięsem z dzika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejna zupa z kuchni węgierskiej

Zupa z mięsem z dzika

Składniki:

Zupa z mięsem z dzika

 

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem z dzika
Oczyszczone, umyte mięso z dzika pokroić w kawałki, włożyć do 1 1/2 l zimnej wody i gotować, aż będzie prawie miękkie. Wywar osolić i wraz z pokrojonymi w kostkę warzywami gotować jeszcze 30 minut. Mąkę podrumienić na smalcu, dodać pokrojoną cebulę, paprykę w proszku oraz pieprz. Przygotowaną zasmażkę rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do zupy. Ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć. Wszystko ugotować do miękkości. Smak zupy wzbogacić żółtkiem wymieszanym ze śmietaną.

Tagi:

mięso