Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z mięsem z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupę podawać z ziemniakami lub zacierkami

Zupa z mięsem z indyka

Składniki:

Zupa z mięsem z indyka

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem z indyka
Mięso z indyka umyć, włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać odrobinę vegety i pokrojone, obrane warzywa. Gotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć, usunąć kości a mięso pokroić na małe kawałki, włożyć do wywaru. Zagęścić mąką wymieszaną w kilku łyżkach wody, zagotować. Żółtka wymieszać ze śmietaną, połączyć z zupą. Przyprawić do smaku lubczykiem, solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.