Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty i fasolki szparag.
Do garnka wlać rosół, dodać wodę i zagotować. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Por umyć i zostawić w jednym kawałku. Gdy wywar się zagotuje, dodać kostkę rosołową, zamieszać i dodać warzywa. Ponownie zagotować. W między czasie fasolkę obrać z końcówek, umyć a następnie pokroić na 3-4 kawałki. Dodać do zupy, którą ponownie zagotować. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kosteczkę. Dodać do zupy . Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, następnie zetrzeć na dużych oczkach i przepłukać na sicie. Odsączyć z wody i dodać do garnka. Gotować do miękkości wszystkich składników. W chochli zupy rozprowadzić śmietanę, wlać do zupy zamieszać. Smacznego!