Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty z rabarbarem
Ziemniaki, seler i marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Por oczyszczamy, siekamy Ziemniaki i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por umyć, przekroić na 4 i pokroić w paseczki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować. Kapustę oczyścić, poszatkować. Wrzucić do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Rabarbar obrać, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do zupy i gotować jeszcze 5 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem biały, wlać śmietankę zagotować. Koperek opłukać, posiekać. Wrzucić do zupy i zamieszać (część koperku odłożyłam do dekoracji). Gorącą zupę rozlać do talerzy, posypać koperkiem i podawać